onsdag 30. desember 2009

Pure Data loopersamplermangler

Mitt første blogginnlegg i denne fantastiske nye gjørdetsjølmekkelektronikkunstlydogmykvarebloggen er en liten link til et program jeg mekka i puredata* samt en link til et gratis nedlastbart album som ble produsert med nevnte program. Programmet er veldig enkelt og benytter delaylinjer som loopere, og opererer litt som ei gammel teipmaskin. I tillegg til den rene samplinga og loopinga, kan man manipulere loopene med et enkelt museklikk, noe som vil føkke opp loopen din basert på raske forandringer i avspillingshastighet. Programmet inneholder 4 slike moduler, og man kan justere looplengde og manipulasjonsfaktorer for hvert spor separat.

Programmet kan lastes ned her Pzycloop v.0.13
(Merk at man må ha installert pure data for å kjøre det.)

Om man vil ha lydeksempler på hvordan dette høres ut så kan det opplyses om albumet "Tarmtott" av Swamps Up Nostrils som ble laga utelukkende med nevnte patsj (samt ymse lydkilder som lydmateriale). Albumet er lagt ut som netrelease på Controlvalve (hvor man så må klikke "releases" og skrolle litt ned).

*Pure data er et open source programmeringsmiljø for lyd og video/bilde, for mer informasjon og nedlastningsmuligheter stikk til puredata.info . En annen nyttig arena for PD er Pure Data forumet.

4 kommentarer:

  1. Fett, går det an å implementere midi kontroll på en lett måte ? ? eller må du skrive det i pd programmet

    SvarSlett
  2. Midi kan implementeres ganske lett, det er bare å koble på hva som helst av midiapparatus via midi inn på lydkortet ditt og hente verdiene inn i PD direkte med midiobjekter som finnes i der. Så kobler man bare på midiverdiene der man vil i patsjen (pzycloop-programmet) og styrer det man vil av parametre med disse. Man trenger ikke skrive noe dog, kun lage ett par objekter og koble disse på de som allerede er der.

    SvarSlett
  3. Min første post. Prøvde denne for noen dager siden. Finfine greier! Imponert over det ryddige GUI du har laget. I denne versjonen har du glemt å legge til receive-objekter for volumkontrollen til 2,3 og 4 (virker bare på 1). I pzycloop.pd vinduet er et bare å finne objektet "r volumeloop1" og lage tilsvarende for de andre *objektene. Hvis ikke Rliivt poster en ny versjon da.. Audun.

    SvarSlett